Mokėjimų ir įplaukų įvedimas rankiniu būdu

Atkreipkite dėmesįOperacijos, kurių negalima susieti su pirkimo sąskaita faktūra, pardavimo sąskaita faktūra ar išlaidų ataskaita, nevedami kaip įplaukos ar mokėjimai. Jie įrašomi kaip apskaitos opearcijos (Apskaita-Operacijos), išskyrus darbo užmokesčio mokesčius, kurie įrašomi į darbo užmokesčio modulį.

Įplaukų įvedimas

Yra dvi parinktys, kaip pridėti įplaukas: pradėkite nuo sąskaitos arba skiltyje Operacijos -> Įplaukos.

Įplaukos pridėjimas prie sąskaitos

Variantas 1:

Eikite į pardavimo sąskaitų faktūrų sąrašą ir raskite sąskaitą faktūrą, kurią norite pažymėti kaip apmokėtą. Eilutės pabaigoje spustelėkite tris taškus ir pasirinkite „Žymėti kaip apmokėtą“.

Variantas 2:

Eikite į pardavimo sąskaitų sąrašą ir suraskite sąskaitą, kurią norite pažymėti kaip apmokėtą, spustelėkite sąskaitą faktūrą, kad ją atidarytumėte. Čia, savo ruožtu, yra trys parinktys (spustelėkite parinktis, kad pamatytumėte daugiau)

1.viršutiniame dešiniajame kampe2. Veiksmų meniu3. Skydelio Įplaukos
Jei sąskaita faktūra buvo išsiųsta, viršutiniame dešiniajame kampe matysite tekstą „Neapmokėta“, o po juo – nuorodą „Žymėti kaip apmokėtą“.
Veiksmų meniu yra parinktis „Žymėti kaip apmokėtą“.
Kitas sąskaitų faktūrų eilučių skydelis yra „Įplaukos“.
Jei sąskaita faktūra iš dalies pažymėta kaip apmokėta, 1 ir 2 parinktimis galima pažymėti kitą dalį kaip apmokėtą.

Patikrinkite sumą ir datą ir išsaugokite įplaukas (pinigų gavimą). Jei įmonė turi daugiau nei vieną banko sąskaitą, taip pat reikia pasirinkti teisingą banko sąskaitą.

Pridėkite įplauką iš meniu Operacijos

Sandoriai -> Įplaukos -> Naujas pinigų gavimas

  1. Pasirinkite klientą iš esamų arba pridėkite naują
  2. Laukelyje Sąskaita/Kasa prireikus galima pakeisti nustatymuose kaip numatytąją sąskaitą
  3. Įrašykite gautą sumą. Jei tai kreditinės sąskaitos faktūros grąžinimas, suma turi būti pažymėta su minusu.
  4. Data yra gavimo data (pagal banko išrašą)
  5. Papildomos informacijos laukelyje tikslinga įrašyti gautos sąskaitos numerį arba informaciją apie avansinį apmokėjimą.

Išsaugoti. Norėdami susieti kvitą su sąskaita faktūra, meniu pasirinkite Veiksmai -> Susieti mokėjima su sąskaita faktūra.

Jei klientas turi kelias neapmokėtas sąskaitas faktūras, sąraše pasirinkite atitinkamas sąskaitas faktūras ir spustelėkite „Susieti mokėjimą su sąskaita faktūra“.

Laukiamos įplaukos

Jei mokėjimas nurodytas kaip „Laukiama“, tai reiškia, kad mokėjimo kvitas iš dalies arba visiškai neapmokėtas.

Jei įplauka visiškai neapskaityta, visa gautina suma įrašoma į Pirkėjų avansų sąskaitą. Jei įplaukų kvitas yra iš dalies neapskaitytas, neapskaityta dalis įrašoma į išankstinių mokėjimų sąskaitą.

Jei įplaukų gavimas susietas su sąskaita faktūra, kurios data vėlesnė nei gavimo data, sistema prideda antrą finansinį įrašą, kuriuo sudengiama pirkėjų avansų sąskaita ir pirkėjų skolų sąskaita.

Jei gavimo data sutampa su sąskaitos faktūros data arba yra vėlesnė už ją, gavimo finansinis įrašas iš dalies pakeičiamas, o pirkėjų avanso sąskaita pakeičiama pirkėjų skolos sąskaita.

Pardavimo DK

Ataskaitos -> Pardavimo DK galite matyti pirkėjų skolas ir nepanaudotą avansą.

Stulpelyje „Suma iš viso“ rodoma bendra sąskaitos faktūros suma. Likutinė vertė stulpelyje rodoma neapmokėta sąskaitos faktūros dalis arba nepanaudota avanso dalis.

Mokėjimų įvedimas

Mokėjimų pridėjimas iš esmės analogiškas įplaukoms.

Mokėjimo pridėjimas iš sąskaitos faktūros

Eikite į pirkimo sąskaitų faktūrų sąrašą, suraskite reikiamą pirkimo sąskaitą ir spustelėkite ją atidaryti.

1. Veiksmų meniu2. Mokėjimų skydelis
Meniu Veiksmai pasirinkite „Žymėti kaip apmokėta“, taip pat galite pažymėti šią funkciją kaip mėgstamą (žvaigždute).
Po sąskaitos faktūros eilutėmis yra skydelis Mokėjimai

Jei sąskaita faktūra pažymėta kaip iš dalies apmokėta, lieka vienintelė galimybė – pridėti kitą mokėjimą iš meniu mygtuko Veiksmai.

Pridėkite mokėjimą iš meniu Operacijos

Operacijos -> Mokėjimai -> Naujas mokėjimas

Mokėjimo atveju sąskaitos faktūros įvedimas ir susiejimas su ja vyksta ta pačia logika kaip ir įplaukose. Skirtumas atsiranda, kai tiekėju pasirenkate privatų asmenį/atskaitingas asmuo, kurio asmens duomenys pridedami prie mokėjimo. Mokėjimo rodinyje pridedama parinktis „Gavėjo tipas“.

Jei pirkote prekes iš privataus asmens pirkimo-pardavimo sutarties pagrindu, jis yra jūsų „Tiekėjas“, jūs įvedate sutartį prie pirkimo sąskaitų faktūrų ir galite susieti ją su apmokėjimu.

Jei tai yra įmonės darbuotojas, kuriam mokate pagal avanso apyskaitą, išlaidų ataskaitą, turite pasirinkti „Atskaitingas asmuo“.

Laukiantys mokėjimai

Jei mokėjimas nurodytas kaip „Laukiama“, tai reiškia, kad mokėjimas yra iš dalies arba visiškai neapmokėtas pagal sąskaitą (-as) faktūrą (-as).

Jei mokėjimas yra visiškai neapskaitytas, visa mokėjimo suma įrašoma į išankstinių mokėjimų sąskaitą. Jei mokėjimas yra iš dalies neapmokėtas, neapmokėta dalis įrašoma į išankstinio mokėjimo sąskaitą.

Jei mokėjimas susietas su sąskaita faktūra, kurios data vėlesnė nei mokėjimo data, sistema prideda antrą buhalterinį įrašą, kuriuo užskaitomas išankstinio mokėjimo sąskaita ir tiekėjams mokėtinų sumų sąskaita.

Jei mokėjimo data yra tokia pati arba vėlesnė už sąskaitos faktūros datą, mokėjimo finansinis įrašas iš dalies pakeičiamas, o išankstinio apmokėjimo sąskaita pakeičiama tiekėjams mokėtinų sumų sąskaita.

Pirkimo DK ir atskaitingų asmenų ataskaita

Su tiekėjais susijusias mokėtinas sumas ir išankstinius mokėjimus galite matyti „Ataskaitos -> Pirkimo DK“


Skolas ir išankstinius mokėjimus, susijusius su atskaitingomis asmenimis, galite matyti „Ataskaitos -> Atskaitingi asmenys

Šiose ataskaitose taip pat pateikiamos bendros sąskaitų faktūrų ir mokėjimų sumos bei skolos ar išankstinio mokėjimo likutis.

 Jei turite daugiau klausimų, susisiekite su mumis support@simplbooks.ee

Was this article helpful?

Leave A Comment?