Kas yra API ir kaip veikia?

Labai paprastai: norint dalintis duomenimis tarp dviejų skirtingų sistemų, reikalinga API. Kitaip tariant, API iš esmės yra tiltas tarp dviejų sistemų, tokių kaip internetinė parduotuvė ir apskaitos programinė įranga. Tokiu atveju, pavyzdžiui, reikėtų, kad užsakymai iš elektroninės parduotuvės persikeltų į buhalterinę programinę įrangą, kurioje parengiama sąskaita ir į elektroninę parduotuvę siunčiama nauja atsargų informacija.

Platesne prasme API „tiltas“ naudojamas kasdien keistis įvairiais duomenimis aplink mus (autobusų laikas, telefono programėlės, bankomatai ir kt.). API anglų kalba reiškia „Application Program Interface“. Ryšiui tarp dviejų sistemų reikalingas atskiras raktas (slaptažodis), kurio dėka „atdaromos durys“ dalytis duomenimis.

Kaip API veikia SimplBooks programinėje įrangoje?

Jei API įjungta jūsų paskyroje, galite gauti API raktą sukūrę naują API naudotoją skiltyje Vartotojai.

Iš esmės yra dvi sąsajų naudojimo parinktys: 1) sąsajos „SimplBooks“ viduje (API nebūtina) ir 2) sąsajos už „SimplBooks“ ribų (reikalinga API). Kaip minėta, vidinės SimplBooks sąsajos gali būti naudojamos be API ir tai yra, pavyzdžiui, elektroninės parduotuvės (WordPress WooCommerce, Prestashop, Shopify), e-sąskaitų operatoriai (Telema), CostPocket išlaidų dokumentų tvarkymui (čekiams) .

Sąsajoms, kurių nėra „SimplBooks“ aplinkoje, reikia naudoti API. API funkcija gali būti naudojama tik „Premium“ pakete. Išorinės sąsajos yra, pavyzdžiui, „WordPress“ papildinys arba tinkinta sąsaja, kuri yra už „SimplBooks“ programinės įrangos ribų. „WordPress“ („WooCommerce“) pavyzdyje pateikta paruošta išorinė sąsaja arba „YesItWorks“. Tai yra trečiosios šalies paslaugų teikėjas, iš kurio reikia įsigyti atitinkamą sąsają, o SimplBooks neatsako už sąsają ir jos veikimą. Jei norite asmeninės sąsajos su kita elektronine parduotuve ar programa, šią sąsają turite susikurti arba užsisakyti patys. Pati SimplBooks neteikia asmeninės išorinės sąsajos kūrimo paslaugos.

SimplBooks API dokumentaciją (kūrėjams) galite rasti čia –https://app.simplbooks.com/api-documentation/

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?