Ankstesnių laikotarpių gautinų ir mokėtinų sumų perkėlimas į “SimplBooks” sąskaitas

Jei perkeliate savo sąskaitas į “SimplBooks” ir yra ankstesnio laikotarpio gautinų arba mokėtinų sumų, visos jų sumos įrašomos į pradinius likučius.
Dokumentams, pridėtiems iki pradinio likučio įrašo datos, jokie įrašai nebus daromi.

Daugiau informacijos apie tai, kaip įvesti sumas į pradinius likučius, rasite instrukcijose: Pradinis balanso įvedimas

Įveskite neapmokėtas pirkimo sąskaitas faktūras skiltyje Operacijos -> Pirkimo sąskaitos faktūros, nurodydami jų pradines datas. Išlaidų sąskaitą galima pasirinkti taip, kad ji atitiktų sąnaudų sąskaitą, tačiau įvedant pradinį likutį tai nėra svarbu (įrašas nebus pridėtas prie tokio dokumento), svarbi yra data ir galutinė suma. Tačiau jei pridėta sąskaita faktūra yra iš dalies apmokėta, įveskite visą sąskaitą faktūrą ir įveskite dalinį apmokėjimą, kad likutis būtų teisingas. Iki pradinio balanso datos įtrauktam mokėjimui finansinės operacijosnekuriamos. Pradiniuose likučiuose skola turi būti registruojama sąskaitoje “Skolos tiekėjams”.
Daugiau informacijos apie tai, kaip įvesti pirkimo sąskaitas faktūras, rasite vadove Pirkimo sąskaitos įvedimas

Neapmokėtos pardavimo sąskaitos faktūros įrašomos į lauką Operacijos -> Pardavimo sąskaitos faktūros, nurodant jų pradines datas. Sąskaitos faktūros turinyje galite tiesiog įrašyti pradinį likutį arba įtraukti visą informaciją, kuri buvo pradinėje sąskaitoje faktūroje – tai jūsų pasirinkimas. Jei turite sąskaitą faktūrą pdf formatu, galite ją pridėti į lauką “Papildoma sąskaitos faktūros informacija” skiltyje “Sąskaitos faktūros kopija”. Taip prireikus galėsite iš naujo išsiųsti sąskaitą klientui, o sąskaita faktūra bus tokia pati, kaip ir pirmą kartą išsiųsta. Tačiau jei sąskaita faktūra gauta iš dalies, įveskite apmokėtą dalį, kad sąskaitos faktūros likutis būtų teisingas. Įvedant pradinius likučius, sumos turi atsispindėti sąskaitoje 2410 „Pirkėjų skolos“
Daugiau apie pardavimo sąskaitą faktūrą galite perskaityti vadove Pardavimo sąskaitos įvedimas

Turite išankstinį mokėjimą tiekėjui? Išsaugokite jį skiltyje Operacijos -> Mokėjimai. Kaip datą įveskite pradinę (faktinę) mokėjimo datą. Mokėjimas lieka „neatlika“ būsenoje ir vėliau gali būti susietas su tiekėjo sąskaita faktūra. Įvedant pradinius likučius, avansas turi būti įtrauktas į sąskaitą 2080 “Sumokėti avansai”.

 Ar iš kliento gautas išankstinis mokėjimas? Įtraukite jį į Operacijos -> Įplaukos. Mokėjimas taip pat išliks būsenoje “neatlika/laukiama” ir vėliau galės būti susietas su pardavimo sąskaita faktūra. Pradinių likučių įraše išankstinis mokėjimas turi būti registruojamas sąskaitoje 4420 “Iš pirkėjų gauti avansai”.

Daugiau informacijos apie tai, kaip įvesti mokėjimus ir įplaukas, rasite vadove Įplaukų/mokėjimų žymėjimas

Galiausiai patikrinkite, ar viskas įvesta teisingai. Pasinaudokite Ataskatių skiltimi. Meniu Ataskaitos:

  • Pardavimo ataskaita – neapmokėtų pardavimo sąskaitų faktūrų ir klientų avansų likutis
  • Pirkimo ataskaita – skolos tiekėjams ir atlikti avansai

Jei turite daugiau klausimų, rašykite mums support@simplbooks.lt

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?